Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041/4341055
MAIL: rakova@rakova.sk

Vyberte váš jazyk

Uvitanie deti uvodTradičnou aktivitou obce sa stalo organizovanie slávnosti pri príležitosti uvítania detí do života. Tento rok sme rodičov a ich ratolesti privítali na obecnom úrade dňa 5. marca 2024. V Rakovej sa v roku 2023 narodilo 59 detí, z toho 34 dievčat a 25 chlapcov.

V príhovore starosta obce Mgr. Anton Heglas vyzdvihol úlohu rodiča ako dôležitú a zodpovednú vec v živote. Deti sú budúcnosťou, ale zároveň aj budúcnosťou obce. Starosta vyjadril presvedčenie, že obec bude pre deti dobrým a bezpečným miestom tak, aby v nej šťastne rástli medzi blízkou rodinou. Obec Raková spĺňa všetky predpoklady pre naplnený život, či už v škole, alebo rôznych činnostiach venovaných práve deťom. Vďaka tomuto zázemiu a podmienkam, mnoho detí ostane žiť práve v rodnej obci a založí si tu svoje rodiny.

V roku 2023 sa narodilo v Rakovej 59 detí, z toho 34 dievčat a 25 chlapcov. Tento rok sa narodili v obci aj chlapci dvojčatá. Najviac detí, a to 10, sa narodilo v mesiaci august. Najčastejšie mená, ktoré svojim deťom dali rodičia v roku 2023 boli dievčenské meno Michaela a chlapčenské meno Tibor, Peter, Dávid.

Zaujímavosťou je, že pred 100 rokmi čiže v roku 1923 sa v obci narodilo 134 detí a najčastejšími menami vtedy boli Emil, František, Augustín, medzi dievčenskými menami sa najčastejšie objavovali mená Karolína a Antónia.

Na slávnosti boli postupne predstavení najmenší občania obce a po zápise v pamätnej knihe bol odovzdaný deťom a rodičom symbolický darček. Podujatie sprevádzala príhovorom riaditeľka z MŠ Fojstvo Raková, Mgr. Adriana Makuchová a počas slávnostnej chvíle zazneli básne a piesne v podaní detí z MŠ Fojstvo Raková pod vedením pani učiteľky Dariny Orsághovej s husľovým doprovodom žiačky ZŠ Milana Mravca Raková Grétky Orsághovej.

Želáme Vám milí rodičia, aby dieťa, ktoré držíte v náručí, sprevádzalo po celý život šťastie, zdravie a láska.

Mgr. Anton Heglas, starosta obce

Uvítanie deti    Uvítanie detí

Uvítanie deti 2024

zskasociaciatespolommspalarik

euresmojekysuceocrzemanikovazs palarikazs milana mravca