Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 041/4341055
MAIL: rakova@rakova.sk

Vyberte váš jazyk

...keď sám rozdávaš radosť, ocenenie, keď máš porozumenie pre iných - už sa v Tvojom srdci začali Vianoce...
Radosť a ocenenie potleskom i milými darčekmi sme vo veľkom rozdávali vo štvrtok 15.12. na medzinárodnom vianočnom koncerte s názvom Vianoce s priateľmi. Toto milé každoročné stretnutie partnerských škôl v predvianočnom čase sa tento rok uskutočnilo u nás - na Slovensku a tak nám bolo cťou privítať u nás hostí - z Čiech a Poľska. V priebehu dopoludnia sa uskutočnili 2 koncerty v kostole Narodenia Panny Márie v Rakovej, nielen pre žiakov, no i pre verejnosť.

 

Žiaci pod vedením pedagógov zahrali, zaspievali, zarecitovali, dokonca zatancovali, či predviedli svoj divadelný talent v samostatných troch častiach - za každú partnerskú školu zvlášť. I keď bol každý program jedinečný, predsa len spoločne vyjadrovali to podstatné a najdôležitejšie- narodenie Ježiška. Za ich niekoľkomesačnú námahu a trpezlivosť zožali nemalé potlesky. V závere obidvoch koncertov sa srdiečka a hlasy spojili vospolok v jeden celok a ani jazyková bariéra nebránila tomu, aby si všetci účinkujúci zaspievali známu koledu "Tichá noc" vo všetkých troch jazykoch. Program tohto dňa pokračoval slávnostným obedom. Popoludní sa všetci účinkujúci venovali v priestoroch školy záujmovej činnosti - v tvorivej dielni, pri športe, pri logickej interaktívnej hre. Mnohí trávili čas spoločnými rozhovormi a nadviazovaním nových priateľstiev. V neskorších popoludňajších hodinách sme sa s prianím "Šťastných a veselých Vianoc" rozlúčili. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí pomáhali a pričinili sa za bezproblémový priebeh celého dňa, prípravu kostýmov, kulís, darčekov, za upratovanie. Za nácvik programu patrí veľké poďakovanie predovšetkým p. uč. Mgr. M. Pohančeníkovej a p. uč. ZUŠ J. Potočára Mgr. Z. Golisovej.

VITAJTE V RAKOVEJ

Obec Raková sa nachádza v severovýchodnej časti Žilinského kraja, západne od okresného mesta Čadca. Časť územia obce hraničí s Českou republikou, jej bezprostrednými susedmi sú okresné mesto Čadca a obce Staškov a Zákopčie.

zskasociaciatespolommspalarik

euresmojekysuceocrzemanikovazs palarikazs milana mravca